Op 10 september 2021 heeft de officiële opening van het Veteranen Ontmoetings Centrum Legerplaats bij Oldebroek (voorheen Veteranenhuis Artillerie 't Harde) plaatsgevonden.
Bij het opstellen van het jaarprogramma 2024 heeft het bestuur van de Stichting Veteranen Ontmoetings Centrum Legerplaats bij Oldebroek (SVOC-LbO) besloten om het lopen van de Sunset March op te nemen.
De datum daarvoor is zaterdag 17 februari 2024 geworden waarbij wij die Sunset March dan ook o.a. lopen in het teken van onze oprichting, maar ook zeker ter nagedachtenis aan onze, ons ontvallen, collegae, familieleden en geliefden.
In de afgelopen jaren is gebleken dat iedereen die deze Sunset March loopt dit doet met een eigen reden en dat is helemaal goed want een herinnering aan iets of iemand op deze manier herbeleven is mooi en vaak intens.

Deze Sunset March is opengesteld voor alle veteranen en overige militairen van alle wapens en dienstvakken. Uiteraard zijn ook familieleden, vrienden en bekenden van harte welkom.

Het aanmelden voor deze Sunset March 2024 kan via de website: www.voc-lbo.nl

Na opgave voor deze Sunset March wordt alle relevante informatie, via de mail, verstrekt in de vorm van een meldingsinstructie en overige aanwijzingen zoals bv. tijdstippen en parkeren. Tijdsindicatie is rond 17.00 uur iedereen verzameld bij het monument aan de noordzijde van de brug om bij daglicht alvast wat foto’s bij het monument te nemen. Daarna wandelen we naar de overkant naar het startpunt van de Sunset March (zuidzijde van de brug) waar we na een korte uitleg op gaan stellen. Aansluitend het lopen van de Sunset March waarbij rond 17.50 uur (is zonsondergang) de start is. Wij zullen de Sunset March 2024 beëindigen (rond 18.20-18.30 uur) met een klein eerbetoon bij het Waal Crossing Memorial. Welke tenues van toepassing zijn staat in de meldingsinstructie uiteraard aangepast aan de gelegenheid en de weersomstandigheden maar in ieder geval voor de militairen met hoofddeksel.

Mocht u zich op voorhand al willen verdiepen in het hoe en waarom van deze Sunset March dan kunt u gebruik maken van de 2 onderstaande links:

http://www.sunsetmarch.nl/

Uitleg aangaande de Sunset March.

 

https://youtu.be/AontzVy2BWA

Video over de geschiedenis oversteek 20 september 1944.

Peter Jacobs en Gerrit Bosch
Coördinatoren Sunset March 2024