Deelname Socialrun 2019 door Team VIKING

Klik op het logo voor meer info

De jaarlijkse Socialrun, een estafetteloop van 555 km rondom het IJsselmeer, vormt de hoofdactiviteit van stichting Socialrun. Het evenement vindt standaard plaats in het derde weekend van september.

Deelnemende teams bestaan uit ongeveer 25 personen, waaronder ten minste 8 lopers en 4 begeleidende fietsers. Ieder team organiseert haar eigen ondersteuning, eten en drinken tijdens de route en overnachtingsplaatsen. Zowel mensen met als zonder psychische kwetsbaarheid nemen in gelijkwaardigheid deel aan zowel de run als de organisatie eromheen. 

De Socialrun in het kort (link naar missie en strategie Socialrun)

  • De Socialrun route is 555 km en wordt afgelegd door een team van (minimaal) 8 lopers.
  • De 8 lopers worden in twee sub-teams gesplitst.
  • Een sub-team legt een etappe af van ca 50 km met 4 lopers (in estafette), waarna een etappe rust volgt.
  • Een loper rent 2 km en wordt dan afgewisseld door een volgende loper.
  • De lopers worden begeleidt door 2 fietsers. Een voorop die de route bepaalt, één ernaast voor support/gezelschap/gezelligheid.
  • Een busje rijdt elke 2 km vooruit met de overige 3 lopers naar de wisselplekken.
  • Een sub-team is ongeveer 4,5 uur bezig met 50 km.
  • Na ca 50 km is er een sub-teamwissel. Sub-team 2 gaat lopen (zie boven) sub team 1 heeft ca 4,5 uur rust om te eten, masseren slapen.
  • Om de 50-100* km verzorgt het “home base” team een basiskamp waar gegeten en geslapen kan worden. (Er zijn teams die kiezen voor verder reizen en minder kampen, er zijn ook teams die elke 50 km een nieuw kamp regelen).

Op vrijdag 20 september 2019 zijn we iets na 3 uur met "Team Viking" gestart aan de Socialrun. Een estafette loop van ruim 555 km die start en finisht in Soesterberg.
Team Viking bestaat uit actief dienende militairen van de 41 Afdeling Artillerie, Charlie Batterij Korps Rijdende Artillerie.
Ook waren de militaire administratie en de verbindingsdienst vertegenwoordigd.

Na als laatste te zijn gestart van de 41 teams hebben we flink gas gegeven om als eerste over de finish te kunnen komen. Ook al is het doel van de Socialrun niet om er een competitie van te maken was dat wel een persoonlijk doel van het team om alles te geven.
En dat is gelukt na 45 uur en meer dan 555 km kwamen we dan ook als eerste over de finish. Wat een topteam hebben we, lopers en ondersteuning gaan hand in hand en daardoor was dit mogelijk bedankt toppers!

Het defensieteam heeft meegedaan, enerzijds vanwege de fysieke uitdaging en het team-aspect wat bij de Socialrun komt kijken. Anderzijds om het taboe op psychische problematiek te doorbreken en beter bespreekbaar te maken. Ook binnen defensie. Te veel collega's en mensen buiten defensie lopen te lang met problemen rond, omdat ze er niet over of willen spreken.

Aan iedereen die heeft gedoneerd heel erg bedankt zonder jullie geen Socialrun en ook geen hulp!!