NEDERLANDSE VETERANENDAG

Met de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag in Den Haag bedankt heel Nederland zijn 114.000 militaire veteranen voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Deze feestelijke dag wordt, sinds de invoering ervan in 2005, jaarlijks georganiseerd.

Inmiddels zijn de vertrouwde ingrediënten van de dag wel bekend. Zoals de opening in de Ridderzaal, de medaille-uitreiking op het Binnenhof met aansluitend het defilé voor Z.M. de Koning, natuurlijk voorafgegaan door een fly-past.

De hele dag is het Malieveld ‘open’ om elkaar te ontmoeten, voor eten en drinken, muziek, informatie, kinderactiviteiten en gezelligheid.

Ook de Artillerie is hier groots aanwezig met 2 tenten vol met interessante spullen, herinneringen, goodies en last but not least als ontmoetingspunt van al die veteranen en mensen die onze veteranen een warm hart toedragen. Dat is wel wat anders dan toen men begon in 2014 met een handjevol veteranen van het KRA en het KVA. Sinds die tijd is, door een nooit aflatende inspanning en optimisme van Arjan en Gerrit, het geheel blijven groeien en tot op de dag van vandaag groeit de belangstelling voor de Veteranendag en de aanwezigheid van veteranen op de Veteranendag nog steeds.

Aan het defilé wordt met een groot gemixt (KRA en KVA) detachement (in 2019 meer dan 80 pax) deelgenomen en ook het aantal bezoekers aan de stands, die ingericht zijn in de 2 tenten, is nog steeds aan het groeien.

Een jaarlijks feest van weerzien dus, daar op het Malieveld.

De besturen van de SVKRA en SKVA zijn voor de Artilleristen de organisatoren en coördinatoren van deze dag en van hen gaat u tijdig een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan deze dag.

Dit is voor de veteranen een echte aanrader en voor de kosten hoeft u het niet te laten, want komt u als bezoeker is de treinreis (opgeven via het VI) gratis en komt u als deelnemer aan het defilé (opgeven via het VI) krijgt u zowel de reis alsook een lunchpakket en een heerlijke "blauwe" hap helemaal gratis.