JAARDAG ARTILLERIE

Best geslaagde onderofficieren 2017/2018                                            

Best geslaagde officieren 2017/2018

Op de Jaardag Artillerie (elk jaar rond de 11e januari)  vieren de officieren en onderofficieren van de Artillerie de verjaardag van de Artillerie (11 januari 1677)

De officieren hebben dan een gezamenlijke bijeenkomst in de officiersmess op de LbO in 't Harde waarbij een aantal programmaonderdelen de revue passeren, zoals; toespraak Wapenoudste Artillerie, uitreiking Giberne voor best geslaagden officieren, uiteraard gezellig samenzijn, optreden van het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps, de traditionele rijstmaaltijd en als afsluiting nog even een borrel drinken en napraten aan de bar.

Bij de onderofficieren begint die viering al wat eerder op de dag met hun Algemene Jaarvergadering (ALV) van de V.O.O.A.. Na die vergadering gaan zij een nagenoeg identiek programma in; gezamenlijke bijeenkomst in de Wmr Kruithof kantine op de LbO in 't Harde waarbij een aantal programmaonderdelen de revue passeren, zoals; toespraak Wapenoudste Artillerie, uitreiking horloge met inscriptie voor best geslaagden onderofficieren, uiteraard gezellig samenzijn, optreden van het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps, de traditionele rijstmaaltijd en als afsluiting nog even een borrel drinken en napraten aan de bar.

Het mag duidelijk zijn dat beide bijeenkomsten een hoog reünie gehalte hebben en als zeer gezellig worden ervaren.

Helaas is een viering van de Jaardag Artillerie voor de Kanonniers, Rijders en Korporaals van de afdelingen nooit van de grond gekomen. Mochten hier ideeën en/of suggesties voor zijn (en natuurlijk de bereidheid om iets mede te organiseren) stuur dan maar een berichtje naar info@veteranenartillerie.nl