Prinsjesdag 2021

Het programma van Prinsjesdag is in 2021 aangepast vanwege de coronaregels die gelden. De Verenigde Vergadering is dit jaar niet in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk in Den Haag. Ook is er minder militair ceremonieel bij de Grote Kerk. En geen balkonscène bij Paleis Noordeinde. Het Binnenhof is afgesloten.

Geen publiek tijdens Prinsjesdag

Dit jaar is er geen publiek bij Prinsjesdag. Er is hierdoor minder risico op verspreiding van het coronavirus. De gemeente Den Haag vraagt mensen om op Prinsjesdag niet naar Den Haag te komen. In plaats daarvan is de ceremonie op televisie te volgen.

Geen rijtoer Koning

De rijtoer van de Koning gaat niet door. In andere jaren rijdt de Koning op Prinsjesdag in de Glazen Koets van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal.

Troonrede in Grote Kerk Den Haag

Koning Willem-Alexander spreekt op Prinsjesdag 2021 de Troonrede uit in de Grote Kerk. In andere jaren gebeurt dit in de Ridderzaal. In de Troonrede staan de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar. In de Grote Kerk is voldoende ruimte voor de aanwezigen om 1,5 meter afstand te houden.