PRINSJESDAG

Al sinds mensenheugenis is het Korps Rijdende Artillerie verbonden aan het koningshuis en uit hoofde van die relatie levert het KRA dan ook de saluutschoten op Prinsjesdag. De saluutschoten worden elke minuut afgegeven (in de volksmond heten zij dan ook "minuutschoten") vanaf het moment dat de Koning het paleis Noordeinde verlaat. Dat gaat door gedurende de gehele troonrede en wordt beëindigd nadat de Koning weer het paleis Noordeinde binnengaat. De plaats waar de Gele Rijders staan opgesteld is aan de zijkant van het Malieveld. Het KRA is uiteraard niet de enige militaire eenheid die op Prinsjesdag eer bewijst aan het koningshuis, want langs de route staan vele honderden militairen (waaronder ook Artilleristen) in een erehaag opgesteld. De muziek wordt verzorgd door de verschillende militaire kapellen.

Ook wordt er op deze dag langs de route een Erecouleur (erehaag van veteranen) gevormd.

Prinsjesdag wordt door velen aangegrepen om al dat mooie en indrukwekkende militaire vertoon te zien, maar ook om op het malieveld de verrichtingen waar te nemen van de rijders van het KRA. Daar is dan ook de plek waar velen elkaar elk jaar weer treffen en vooraf of achteraf in 1 van de horeca gelegenheden nog eens rustig met elkaar praten en herinneringen ophalen.

Ook dit is een echte aanrader om als (oud) militair eens rustig te bekijken en je "oude" vrienden en collega's te ontmoeten