Extra info over de NLVD 2020 te Den Haag en het bevrijdingsdefilé Wageningen 45 2020

DEZE TEKSTEN WELLICHT GEBRUIKEN VOOR 2021

De Stichting Veteranen Korps Rijdende Artillerie (SVKRA) en de Stichting Korps Veldartillerie (SKVA) brengen u graag een tweetal veteranen evenementen onder de aandacht voor het komende half jaar waarvoor u zich kunt aanmelden. Per evenement staat dit aangegeven hoe u dit dient te doen. Om voor vrij vervoer en in voorkomend geval eten, consumpties etc. in aanmerking te komen dient u wel geregistreerd te zijn bij het Veteranen Instituut (VI). Bent u nog niet geregistreerd dan kunt u dat doen op internet https://mijn.veteraneninstituut.nl/

Hier kunt u zich aanmelden voor o.a. vrij vervoer 2020, deelname aan de Nederlandse Veteranen dag, Nationale Herdenking Roermond.

Deelname KFOR detachement aan bijzonder bevrijdingsdefilé op dinsdag 5 mei 2020 in Wageningen ter ere van 75 jaar bevrijding.
Wij, SVKRA en SKVA, lopen dit defilé met een KFOR detachement bestaande uit leden van de Artillerie eenheden KFOR-1 en KFOR-2 en leden van alle ondersteunende eenheden KFOR. Op de website veteranenartillerie.nl staat een knop WAGENINGEN45 en daar hoef je alleen maar op te klikken om je aan te melden. De sluitingsdatum voor aanmelden is zondag 12 april dus meldt je nu aan.
Verdere bijzonderheden m.b.t. tenue, tijdbalk, waar melden etc. volgen na aanmelden op de website www.veteranenartillerie.nl en op Facebook.

Deelname Artillerie Detachement aan defilé van de Nederlandse Veteranen dag (NLVD) zaterdag 27 juni 2020.
Zaterdag 27 juni gaan we weer deelnemen met hopelijk een nog groter detachement dan de afgelopen jaren. We lopen gezamenlijk (gemengd) met de twee korps vlaggen voorop om zo de Artillerie te vertegenwoordigen. Het programma is ongeveer gelijk aan voorgaande jaren evenals het tenue van beide korpsen. Voor de details worden jullie later nog geïnformeerd door ons.
Het is nu zaak om je zo snel mogelijk (vanaf nu) in te schrijven voor de NLVD bij het Veteranen Instituut. De inschrijving sluit 1 mei. Je dient dan de volgende handelingen te plegen:
Ga naar MIJNVI (denk eraan dat je geregistreerd bent bij het VI anders gaat dit niet lukken)
Ga naar “Evenementen”
En daar klikken op NLVD 2020 Inschrijven
Goed invullen graag
Dus loop je mee met mijn vereniging Ja
Krijgsmachtdeel Koninklijke Landmacht (CLAS)
Naam van vereniging AVA. (vierde vereniging in de lijst)
Met hoeveel personen kom je begeleider/partner JA
Ik loop mee met het defilé JA
Tribuneplaats voor partner JA / NEE
Kom je met de trein JA
Maaltijdkaart JA
Vergeet het bericht niet te versturen!!! Je krijgt per ommegaande een bevestigingsmail.
Mocht het niet lukken om je aan te melden kan het zijn dat je nog niet ingeschreven staat bij het Veteranen Instituut. Je moet dit dan eerst regelen voordat je kunt inschrijven voor de NLVD. Doe dit ruim van tevoren wat dat duurt ongeveer 3 weken.
Als je niet op MIJNVI kan komen bel dan naar het Veteraneninstituut tel:088-3340000
Stuur s.v.p. even de bevestigingsmail van jouw aanmelding van het VI door naar ons:
nlvd2020kra.kva@gmail.com
Tenue defilé:
Poloshirt KRA of KVA
Nette (bij voorkeur) blauwe spijkerbroek
Zwarte schoenen
Kwartiermuts of baret
Batons (mogen gedragen worden maar is niet verplicht)
Bij eerste deelname wordt het poloshirt verstrekt en is te krijgen bij het meldpunt. (twee witte tenten met korps vlaggen)
Heb je eerder meegelopen neem dan de poloshirt mee.
Mooie gelegenheden om niet te missen. Dus meldt je je nu aan!!!!
Mocht je niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan een van de detachementen dan kun je als bezoeker deelnemen. Hiervoor kun je ook vrij vervoer aanvragen bij het VI.

Wij hopen als organisatie op een grote deelname om ons wapen te vertegenwoordigen!!