FOTO'S VETERANEN HUIS ARTILLERIE

Veteranen nieuws

Mei 2021

Enige maanden geleden heeft een aantal oud-artilleristen het initiatief genomen een Veteranenhuis op te richten op de bakermat van de artillerie. De locatie van het ‘Veteranenhuis Artillerie ’t Harde’ is gevestigd in Paviljoen 1 van de Historische Collectie Korps Veldartillerie (HCKVA).

De voorbereidingen zijn in volle gang en binnenkort kunnen we beginnen met de inrichting. Voor de aankleding van het Veteranenhuis zoeken we nog missie spullen zoals schildjes, borst- en mouwemblemen die gedragen zijn tijdens de missies. Ook missie boeken, kleding etc. zijn van harte welkom. U kunt het schenken of in bruikleen geven. De HCKVA zal de spullen registreren in een register.

Inmiddels kunt u de vorderingen volgen op onze Facebook pagina “Veteranenhuis Artillerie ’t Harde” en kunt u zich , indien gewenst, als “vriend” aanmelden om alle nieuwtjes te volgen. Binnenkort gaat ook onze eigen website www.veteranenhuisartillerie.nl online. Hier vindt u (actuele)informatie over ons Veteranenhuis, Veteraneninstituut, Veteranenplatform,  Hulpverlening etc. etc.

Met de oprichting van de “Stichting Veteranenhuis Artillerie ’t Harde” met de bijbehorende statuten en bestuur hebben we de basis staan.

Doelstelling: Het veteranenhuis Artillerie ’t Harde biedt een ontmoetingsplek voor veteranen van het Wapen der Artillerie en hun relaties. In een ongedwongen sfeer kunnen zij met andere veteranen praten over hun ervaringen, of zo maar voor de gezelligheid bij elkaar komen. Desgewenst kan een aanwezige beheerder bezoekende veteranen helpen contacten te leggen, bijvoorbeeld met hulpverlenende instanties. Hoewel een tehuis voor veteranen der artillerie, zal het ook openstaan voor elke veteraan die langskomt.

De officiële opening gaat plaatsvinden wanneer de situatie het toelaat. U wordt hierover ruim van tevoren geïnformeerd. Graag ontvangen we jullie t.z.t. in ons verblijf. Ook kunt u het nieuws m.b.t. artillerie veteranen volgen op www.veteranenartillerie.nl

Wilt u donateur worden of een schenking doen voor ons Veteranenhuis dan is dat ook mogelijk en welkom. Hoe u dat kunt doen vindt u op onze website en Facebook pagina.

 

Juni 2021

De verbouwing van het Veteranenhuis Artillerie gaat gestaag door. De wanden zijn toch vervangen om de leidingen van de (sfeer) verlichting en audiokabels weg te werken. Tevens zijn er nieuwe aansluitpunten gemaakt voor de overige apparatuur en de bar. Inmiddels is het keukenblok en de wandverlichting gearriveerd. Ook hebben we zicht op de aankoop voor infrarood verwarming.

Dit alles is mogelijk door geweldige donaties die tot nu toe zijn gedaan. Hartelijk dank!!!

Door een aantal vrijwilligers van de Historische Collectie Korps Veldartillerie wordt hard gewerkt om alles op tijd gereed te hebben voor de opening.

De opening, zoals het er nu naar uitziet en de situatie niet veranderd m.b.t. de corona, staat gepland op vrijdag 10 september. Hoe de opening eruit gaat zien en wie daarbij aanwezig kunnen zijn wordt later bekend gesteld. Dit betekent eveneens dat het Veteranenhuis tijdens de jaarlijkse Artillerie reünie (Korps Veld- en Rijdende Artillerie), dit jaar op zaterdag 11 september, bezichtigd kan worden en jullie van harte zijn uitgenodigd om met ons een bak koffie te drinken. (ook dit uiteraard als de situatie het toelaat en de Artillerie reünie doorgaat)

Wij kijken er naar uit om jullie te ontvangen en horen graag wat jullie ervan vinden

Voor de aankleding van het Veteranenhuis zoeken we nog missie spullen zoals schildjes, borst- en mouwemblemen die gedragen zijn tijdens de missies. Ook missie boeken, kleding etc. zijn van harte welkom. U kunt het schenken en de HCKVA zal de spullen registreren in een register. Heeft u iets wat passend is voor het Veteranenhuis laat het dan even weten. U kunt een mailtje sturen naar veteranenhuisartillerie@gmail.com

Ook kunt u het nieuws m.b.t. artillerie veteranen volgen op www.veteranenartillerie.nl

Wilt u donateur worden of een schenking doen voor ons Veteranenhuis dan is dat ook mogelijk en welkom. Hoe u dat kunt doen vindt u op onze Facebook pagina “Veteranenhuis Artillerie ’t Harde”

Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen

Op 26 november 2020 is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op gepaste wijze de officiële openingshandeling verricht van de Nationale Veteranenbegraafplaats en het herdenkings- en educatiecentrum in Loenen.

Onlangs is er een magazine uitgebracht over de realisatie van de Nationale Veteranenbegraafplaats Loenen en het herdenkings- en educatiecentrum. Wat dit betekent voor de veteraan kunt u vinden op  https://veteranenbegraafplaats.org/.

Agenda (veteranen) activiteiten 2021

Door de grote vooruitgang die nu geboekt wordt zijn er weer mogelijkheden om het een en ander in een afgeslankte vorm door te laten gaan.

Vooralsnog is dit de laatst bekende informatie.

  • 26 juni de Nederlandse Veteranendag zal ook in 2021 in aangepaste vorm plaatsvinden. Dat betekent in ieder geval geen defilé. Verdere informatie vindt u t.z.t. op de eerder genoemde websites en Facebook pagina;

  • 23 en 24 augustus 2021 Nationale Taptoe voor veteranen op het terrein van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.  Voor informatie en aanmelden ga naar https://nationaletaptoe.nl/informatie-voor-veteranen/

  • 11 september deelname aan de Reünie Veld- en Rijdende Artillerie (voor alle artilleristen en allen die bij de artillerie hebben gediend) op de Legerplaats bij Oldebroek. Hoe je kunt inschrijven volgt op Sociaal Media en de diverse websites zoals artillerieveteranen.nl en  www.veteranenartillerie.nl

  • 11 september KFOR-2 41(NL) Arty Bn RA reünie, wil je je aanmelden zie Facebook pagina Kfor Arty Bn Seedorf KFOR-2 (dit kan vanaf 21 juni)

  • 21 september bestaat de mogelijkheid om via de AVA deel te nemen aan een ere-couloir van veteranen op Prinsjesdag in Den Haag. Er is nog geen indicatie of dit evenement door kan gaan. Hoe u zich kunt aanmelden leest u in de komende editie.